Nyheder

Gaver, der gavner fællesskabet

Den nedlagte spejdergruppe Spartanerne fra Aarhus har valgt at donere deres overskud til HUSRUM

Stærke fortællinger fra praksis ved årets konference om ”Kirkens sociale ansvar”

Omkring 200 mennesker var den 14. november samlet til den årlige konference, som arrangeres i et samarbejde mellem mellem Kirkens Korshær, Diakonhøjskolen og Jysk børneforsorg/Fredehjem.

Temaet for årets konference var kvinder i udsatte livspositioner.

Ansatte og bestyrelsesmedlemmer samles til træf

Godt 200 ansatte og bestyrelsesmedlemmer var i starten af oktober samlet til et brag af et medarbejder- og bestyrelestræf på Kystvejens Konferencecenter i Grenå. Programmet var spækket med oplægsholderne som Helle Hein og Geo, og bød også på workshops og fest.

Forårstur med seniorklubben

Seniorklubben i Jysk børneforsorg/Fredehjem er på to årlige fagture - en forårstur og efterårstur. I år gik forårsturen til en af foreningens institutioner, Elmelund, hvor der både var rundvisning i beskæftigelsestilbuddet Virkelyst. Det var 11 år siden seniorklubben sidst besøgte Elmelund, så gensynsglæden var stor, og det var med lige stor begejstring seniorklubben kunne se Elmelunds udvikling.

Det gør en forskel, at være ansat på Jobkollegiet

"Jobkollegiets dna, stedets nerve, den retning vi konstant arbejder hen imod - er FÆLLESSKABET. Den enkeltes følelse af at være en del af et fællesskab i sit hjem, på arbejdsmarkedet, i lokalsamfundet, blandt venner og familie, som verdensborger.

Det er meget let sagt - og som begreb næsten fortærsket - men når man først dykker ned i, hvad der skal til, for at man føler sig som en del af et fællesskab – da bliver det for alvor interessant og meningsfyldt."

Læs en medarbejders beretning om at være ansat på Jobkollegiet i Brabrand...

Invitation til Kirkens Sociale Ansvar

Kirkens Korshær i Aarhus, Jysk børneforsorg/Fredehjem og Diakonhøjskolen indbyder til den årlige konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle med interesse i at styrke den lokale indsats over for socialt udsatte medmennesker. 

Studietur til Stockholm

I september måned drog forstandere og bestyrelsesmedlemmer mod Stockholm for at blive inspireret af den svenske tilgang til socialt og diakonalt arbejde. Ca. 42 friske rejsende indtog byen med et spækket fagligt program i hånden, og kulturelle oplevelser samt møder med fagfolk fra den svenske diakonale og sociale verden i vente.

Pressemeddelelse: Opholdsstedet Nordland i Løkken lukker

Pressemeddelelse: Opholdsstedet Nordland i Løkken lukker. Opholdsstedet Nordland i Løkken blev oprettet af foreningen Jysk børneforsorg/Fredehjem d. 1. oktober 2018 som et højt specialiseret tilbud til unge med meget massive og komplekse udfordringer. Trods høj faglig kvalitet må tilbuddet imidlertid lukke ved udgangen af november 2019, da efterspørgslen fra de nordjyske kommuner ikke er stor nok til, at driften kan opretholdes

Thor flyttede sig med MOVE

Erfaringsudveksling med ligesindede unge i MOVEs samtalegruppe hjalp Thor med at finde mere stabilitet i sit liv, og lærte ham selv at tage hånd om de udfordringer, han mødte i sin hverdag.

Besøg fra Hamborg

Vidensdeling er et vigtigt element i foreningens arbejde. Derfor var vi glæde for at kunne fortælle 22 diakonistuderende fra Rauhes Haus i Hamburg, som var på studietur i Danmark, om vores arbejde. Dagen i Frivilligcenter Aarhus bød på oplæg om vores værdier, organisering og erfaringer med arbejdet med unge og ensomhed. De studerende havde mange spændende spørgsmål, og var særl ...

Høring på Christiansborg: 30 år med Børnekonventionen

I år er det 30 år siden at FN's Børnekonvention blev vedtaget.  Børnekonventionen skal sikre, at alle børn i verden har ret til at leve et trygt og godt liv, til at blive hørt og til at modtage hjælp. 196 lande i verden har tiltrådt Børnekonventionen, som dermed gør den til den mest udbredte menneskerettighedstraktat. Børnesagens Fællesråd markerede d. 7.  februar 30 året f ...

Nyt fra seniorklubben

2018 har igen år været et aktivt år for foreningens seniorklub. Her kan du finde et lille udpluk fra de forskellige aktiviteter seniorklubben har haft i det forgangne år. 

Nyt ambitiøst tilbud til unge med udviklingshæmning

Birkeskolen er et nyt ambitiøst uddannelsestilbud til unge med udviklingshæmning i alderen 15-25 år. Birkskolen tager udgangspunkt i den enkelte elvs drømme og forudsætninger.