Forårstur med seniorklubben

Seniorklubben i Jysk børneforsorg/Fredehjem er på to årlige fagture - en forårstur og efterårstur. I år gik forårsturen til en af foreningens institutioner, Elmelund. her kan du læse seniorklubbens beretning. 

Turen gik til institutionen Elmelund i Thisted, som er et bo-og uddannelsessted for sent udviklede ml.18 og 30 år. En herlig og oplevelsesrig tur. Vores første ophold var ved Skive fjord, hvor vi i fint forårsvejr kunne nyde kaffe, rundstykker og den skønne udsigt. Efter en dejlig bustur i det smukke danske land, ankom vi til Virkelyst, hvor Nogle af Elmelunds unge arbejder og går i skole. Vi blev modtaget af forstander Alice Andersen og souschef Linda Jørgensen.
For 11 år siden besøgte vi Elmelund, som var en lille institution med kun få unge og i dag er den vokset med bosteder og værksteder til omkring 80 elever og ca. 50 ansatte.


De unge bor i 8 forskellige huse i Thisted by, hvor der er tilknyttet medarbejdere. Alle skal erhvervsafklares og det sker i forskellige facer, hvor man tager udgangspunkt i den enkelte unge. Der er plads og arbejde til alle, var det indtryk vi fik.

Efter en dejlig frokost og rundvisning viste Alice os den skønne nationalpark Thy og en udkigspost med en fantastisk udsigt over Hanstholm vildtreservat.
Her arbejder nogle unge i et skovbrug og samler bær, svampe, mm. Som kan bruges til mad og drikke. Det kontrolleres og sælges videre til store firmaer.
Imens lavede Linda kaffe og serverede lækker kage. Jo, vi blev godt behandlet.

Alice tog os også med til Thisted lilleby, midt i Thisted. Spændende at se at mange pensionister lægger et stort arbejde i at vise byen i miniature størrelse. De går op i det med liv og sjæl og der skabes et rigtig godt fællesskab.


En virkelig dejlig dag, hvor vi fik ”åbnet døre”, som vi ellers ikke havde fået åbnet , og hvor vi fik viden og indblik.
Vi fik en fantastisk modtagelse og blev ”taget i hånden” hele dagen. TAK!