Tak for din ægthed, dit engagement og det fælles pulsslag

Jette Hansen trådte i tirsdags af som formand i foreningen efter fornemme 25 år i formandsstolen. Foruden sin formandspost har Jette med hjerte og med ægthed, bidraget med sit gennemgribende engagement i Jysk børneforsorg/Fredehjems hovedbestyrelse i hele 42 år. 

Som formand var Jette i en liga for sig selv og beskrives af Karen Elisabeth Brix Roed, medlem i hovedbestyrelsen, som en lysende solsikke der lyser op, står solidt i sig selv, men stråler smukkest i fællesskabet mellem andre smukke blomster. Jette har evnet at se den enkelte og som den nyvalgte formand, Jens Maibom Pedersen, proklamerede i sin tale: ”Man dør ikke af at miste synet, man dør af ikke at blive set”. Med disse ord blev faklen givet videre til den nye formand, som agter at se sin næste i lyset af Jette Hansens menneskesyn og den diakonale ånd.

Med en sentimental tåre i øjenkrogen og en fin, om end lidt grådkvalt stemme, takkede Jette Hansen af: ”Tak fordi I kom, tak for jeres indslag, tak for gaver, men mest af alt – tak for samarbejdet!”

Hun berettede om sin opstart i hovedbestyrelsen. Som ung kvinde i en forsamling af ældre herrer, der røg store cigarer, forudså hun ikke at sidde som medlem mere end et par år. Hun tog fejl. Efter 42 år - mange institutioner oprettet og et hjerte, der altid har banket for arbejdet med at skabe gode og solide levevilkår for sårbare og udsatte børn, unge og familier - takkede Jette de forsamlede for mange, gode og fornøjelige år. Vi vil i foreningen huske Jette som et livstykke, der bidrog foreningen sit hjertelige livsværk.  

Med en tårevældet afsked følger også et glædeligt goddag. Det er et stærkt, nyt formandskab med masser af erfaring, der træder til efter Jette Hansens afsked. Den nye formand, Jens Maibom Pedersen, er til daglig forstander på Diakonhøjskolen i Aarhus, og næstformanden Lene Tanggaard er rektor på designskolen. I fællesskab vil de etablere et tæt parløb, hvor de sammen fortsætter det gode arbejde i Jysk børneforsorg/Fredehjem til glæde for sårbare børn, unge og familier.